כולנו חווים לאורך החיים שינויים גדולים – סיום זוגיות ארוכה, רילוקיישן למדינה אחרת, פיטורין או שינוי כיוון מקצועי, חיפוש עצמי בגיל שלושים או ארבעים, וגם משברים פתאומיים כמו אובדן או מחלה. תקופות כאלה הן כמו רעידת אדמה – הקרקע הרגשית שהכרנו כבר לא שם, ואנחנו מחפשים דרך חדשה לצעוד בה.
בתקופות כאלה, טיפול רגשי הוא מצפן. אבל לא כל טיפול מתאים למצב הזה. פעמים רבות, הראש מוצף – אבל דווקא הרגש הוא זה שצריך הכרה. טיפול רגשי חווייתי – כמו פסיכודרמה, שיטת שלושת המימדים או שיטת בינ"ו – הוא זה שמאפשר להרגיש, לחוות, לבטא ולבנות את עצמנו מחדש.
טיפול רגשי למבוגרים שנמצאים בצומת דרכים לא עוסק רק ב"לדבר על הבעיה", אלא ב"לחיות את התהליך". אדם שמתמודד עם שינוי מקצועי, לדוגמה, יכול לגלם את עצמו בגיל 60 ולפגוש את עצמו מהעתיד. או לשחק את הדמות של הבוס הקודם שהטיל בו ספק – ולהשיב לו בקול ברור. הדיאלוג הזה – על אף שהוא דמיוני – משחרר חסמים עמוקים.
גם צעירים בגילאי מעבר – למשל אחרי צבא, או בזמן לימודים – מרוויחים מאוד ממרחב שמאפשר להם להרגיש במקום לנתח. טיפול רגשי מאפשר להם לפתח זהות יציבה, להכיר את הקולות הפנימיים שמנהלים אותם, ולבחור מי הם רוצים להיות.
גם טיפול רגשי לילדים בתקופות מעבר – גירושי הורים, מעבר דירה או בית ספר – הופך למשמעותי כשהוא נעשה דרך משחק, דמיון וסצנות שמוכרות להם מהחיים. ילד שמשחזר סצנה של פרידה מהחבר הכי טוב, יכול להביע את רגשותיו באופן אותנטי ולהתמודד עם השינוי בצורה בונה.טיפול חווייתי, אם כן, מתאים לכל גיל. אבל במיוחד במעברים ובשינויים, הוא מעניק כלים רגשיים עמוקים שמחזירים תחושת שליטה, כיוון ותקווה.